Om Mig

Patrik Ericsson


Jag är uppvuxen i en riktigt idrottsfamilj där det visade sig att jag är den med minst talang. Detta har jag kompenserat med vilja och tjockt "pannben".

Brorsan blev bättre simmare än mig och lillasyster är bara ren talang. 

Längre ner på sidan kan ni läsa lite om mitt liv som idrottare. Skulle dock vilja passa på att skriva ett par raden om mitt "vanliga" liv också.


Än så länge i mitt liv så har jag fått uppleva helt fantastiska saker men även otroligt jobbiga och smärtsamma saker. Jag lever efter mottot att "det blir alltid bättre". Detta har jag tyvärr fått ta till enligt mig själv några gånger för mycket.

Det har varit allt ifrån utbrändhet som ung, påkörd under träning i USA med bruten rygg som följd, hittat pappa livslös på golvet med en massiv stroke, missfall, inbrott på Visom samt en mindre vurpa utför i Nice.


Hur konstigt det än låter så har vissa av dessa sakerna varit startskott till riktigt bra saker, Har en fantastik familj med 2 friska tjejer. Inbrottet gjorde att jag satsade mer på coachning och pappas sjukdom har gjort att man uppskattar det lilla ännu mer. Livet är för kort för att inte göra saker man går och tänker på.


Lite om detta tar jag upp under mina föreläsningar.

DET BLIR ALLTID BÄTTRE!

MITT IDROTTANDE

SIMNING


Karriären började i vattnet där jag som ungdom och junior fick stora framgångar. Klarade inte riktigt att ta steget från junior till senior. jobbade som simtränare samtidigt som jag var elitsimmare.


Några meriter:

X antal USM medaljer

X antal JSM medaljer

1 svenskt junior rekordCYKLING


Med 2 föräldrar som båda cyklat i landslaget och med en pappa som drev cykelbutik så låg cyklingen mig varmt om hjärtat som ung. När jag inte simmade på sommaren så cyklade jag alltid. när simkarriären tog slut så började cykelkarriären. Blev aldrig någon världsstjärna men har fått några vinster utöver mina USM guld. Har fått förmånen att köra utländska lag i Italien,Danmark och USA. Fick även köra ett par år som continental cyklist. Cyklingen har gett mig otroligt mycket och jag har fått uppleva enormt mycket.


Några meriter:

USM guld

5:a på linje SM 2015

Segrar och pallplatser i Sverige, USA, Danmark


TRIATHLON


När cykelkarriären tog slut 2016 så tänkte jag: Hur svårt kan det vara att göra resultat på en hel eller halv Ironman. Men oj vad jag har fått äta upp dessa tankarna. Egentligen började allt när jag var med landslaget som tränare vinter 2017. Sedan dess har jag försökt göra resultat på en halv eller hel Ironman. 2019 hittade jag den optimala tävlingen Swissman men denna blev inställd både 2020 och 2021. Däremot när den gick 2022 så lyckades jag ta en 3:a plats. 2023 förbättrade jag mig ytterligare och blev 2:a. Så nu satsar jag helhjärtat på X-tri tävlingar och kommer köra VM (Norseman) 2024


Utöver min egna satsning när det kommer till triathlon så är jag guide till Hein Wagner som är blind. Vårt mål är att försöka ta oss till OS i Paris 2024.

NÅGRA ROLIGA HÖJDPUNKTER!

  • Att tävla cykel på Tobago var alltid en av årets höjdpunkter. Man visste aldrig när tävlingarna skulle starta. TT (Trinidad & Tobago) time innebar att man kunde addera både 1 och 2 timmar till starttiden.
  • Att simma Luxemburg swim meet var en höjdpunkt som simmare. Europas största ungdomstävling på den tiden. Lyckades vinna ett par lopp där. Men minns när jag skulle simma 200fj och tappar mina badbyxor framför precis hela skånelaget. skämdes inte alls som 14-15 åring.
  • Swissman 2022 bjöd på den klassika repliken: "jag måste på toa NU". 5 sekunder senare sitter jag inne i skogen och David (min supporter under tävlingen säger: Jaha du menade verkligen NU!